TurkishEnglishPortugueseArabicChinese (Traditional)GermanRussianUkrainian

İstediğiniz Dilde Görüntüleyebilirsiniz
Afrika Örgüsü Nedir?

AFRİKA ÖRGÜSÜ


Afrika Örgüsü Ürünün Malzemesi Birinci Sınıf Sentetik Japon Kanekolon Fiberidir. 180 Dereceye Kadar Fön ve Maşa Yapılabilir.
Doğal Saça En Yakın Görünüm Sunan Parlamayan Bir Malzemedir.
Afrika Örgüsü, Twist Örgü Ve Rasta İşlerinde Kullanılır. Ayrıca Kendi Saçınızı Toplayıp Ürünü Üzerine Sararak Topuz Modelleri Yapabilirsiniz.


Afrika örgüsü; saça zarar vermeden, sentetik saçlar eklenerek, geçici bir süreliğine saç şekillendirme yöntemidir.
Afrika örgüsü insanların kullanması şekillendirmesi zor saç tiplerine buldukları çözümlerden biridir. Box braid,twist,micro braids gibi çeşitleri vardır. Twist’de kalın veya ince ayrımlarla yapmak görüntüsünü çok farklılaştırıyor. Ayrıca box braids de ucu kapalı veya ucu açık şekilde ördürmek mümkündür. Tabi PROSEFYONEL yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
Son zamanlarda daha sık görmeye başladığımız Afrika örgüsü (box braid), saçın sentetik saç eklenerek örülmesi ve şekillendirilmesi işlemidir. İnce ince örülerek, sentetik saç ilavesiyle de iyice uzatılarak şekillendirilen afrika örgüsü saçları artık daha sık görmeye başladık. Afrika örgüsü yaptırmak isteyenler çoğaldıkça, bu yöntem hakkındaki mitler de yaygınlaştı tabii! İşte kullananların dilinden


Afrika Örgüsüne Dair Yanlış Bilinenler
1. “Afrika örgüsü saçlara çok zarar verir.”

Doğru sanılan yanlışların içinde en yaygın olanlarından biri bu mittir. Afrika örgüsü saça herhangi bir zarar vermez hatta saça jöle, köpük gibi şeyler sürmekten ve ısı ile şekillendirmeye olan ihtiyaçtan kurtardığından saçı rahatlattığını ve yarar sağladığını bile söyleyebiliriz. ‘Protecting styles’ (koruyucu biçim) kategorisi içinde yer alması da bunun en iyi açıklayan örneklerden biridir. Bunun yanında bir de sürekli yıkamak zorunda kaldığınız yağlı saçlarınız varsa, saçlarınızı sürekli yıkamak zorunda olmadığınızdan yağlanma probleminiz de yavaşça bir miktar ortadan kalkar.


2. “O saçları nasıl yıkıyorsun? Temizlenmez ki o!”
Örgü yapılmış saçlar da aynı doğal saçlarınız gibi yıkanabilir. Normal bir şampuan kullanarak saçlarınızı parçalara ayırarak yıkadığınızda en az eski saçlarınız kadar temiz olur. Bunun yanında ekstra saç kremi, saç maskesi ve benzeri ürünler kullanmayı da gerektirmediğinden daha ekonomik bir çözüm olduğu da ortadadır!


3. Örgü saçları kopartıyor veya döküyor.
Bilindiği üzere günde bir insanın ortalama 100 tel saçı dökülür. Afrika örgüsünde normal saçınızın aksine, dökülen saçlar yere düşmez ve örgülerden kurtulamadığından, saçlarınızın arasında kalır. Örgülerinizi açtığınızda –ki en fazla 3 ay kullanmanız tavsiye edilir, normalden daha büyük saç kütlelerinizi banyonun giderinde görmeniz sadece bir yanılsama yaratır. Bu nedenle “sadece bir seferde ne çok saç kaybettim!” diye vahlanmanıza yol açar. Oysa gördüğünüz giden saçlar,3 aylık birikmiş dökülen saçınızdır!


4.  Örgü yaptırdıktan sonra saçınızı kazıtmak zorunda kalırsınız.
Yanlış! Afrika Örgüsü bal mumu, yapıştırıcı gibi şeylerle yapılmaz, normal saçınızı ördüğünüz de nasıl saçlarınızı açabiliyor sanız Afrika örgüsünü yaptırdıktan sonra da aynı şekilde örgülerinizden kurtulmanız da mümkündür. Tek sıkıntı, çok fazla örgüyü açmak zorunda olmanız. Vaktiniz ya da saçınızla uğraşmayı seven arkadaşlarınız varsa sorunu kısa sürede kolayca çözebilirsiniz.


5. Saçları örgülü kullanmak çok zordur.
Kesinlikle yanlış! Örgü yaptırdığınızda saçlarınızı normalde kullandığınızdan çok daha kolay kullanabilirsiniz. Fön çektirdiğinizde, maşa yaptığınızda yalnızca birazcık nemli bir hava bile saçlarınızın çok kolay bozulmasına neden olurken örgü yaptırdığınız saçlarınız yağmurda, denize girerken, yatarken ve ilk kalktığınızda hala havalı görünür!
Kısacası hem çok havalı olayım, hem de saçlarımla çok uğraşmayayım diyenlerdenseniz korkmayınız, deneyiniz!


Ürün başarı ile favorilere eklendi

İletişime Geç